Lényeges kérdés a cégforma kiválasztásánál, hogy összesen hányan akartok részt venni a cégalapításban. Tulajdonképpen nem is az a lényeg, hogy ezt magatoktól tudjátok, mivel ma már számos olyan céget találhattok, akik segítenek a gazdasági illetve a jogi kérdések átlátásában, és akik megtalálják számotokra az igényeiteknek megfelelő cégformát.
Tulajdonképpen elég, ha a cégalapítás előtt annyit tudsz vagy tudtok, hogy egyedül vagy többen akartok céget alapítani. A bt alapítás esetében legalább két tagra lesz szükség, viszont kft-t akár egy ember is alapíthat. Viszont azt szokták tanácsolni a szakértők, hogy aki tapasztalatlanul áll a cégalapítás előtt, inkább párban dolgozzon, mivel nehéz lehet tanács nélkül döntéseket hozni.
De ha ketten vagytok akkor is érdemes segítséget kérni a már említett szolgáltatásokhoz, akik segítenek abban, hogy ténylegesen meg tudd valósítani a függetlenséget és a szabadságot, amit megálmodtál mikor a cégalapítás mellett döntöttél, mivel ha elrontjátok, nem csak a befektetett pénzt veszíted el, hanem talán egy jó lehetőséget is.