Manapság egyre divatosabb start up cégeket indítani, ezeknek a cégeknek pedig gyakran szükségük van segítségre ahhoz, hogy a rövidebb terjedelmű szövegeket, esetleg bejegyzéseket lelkes fiatalok írják meg nekik, akik a vásárlóközösségük nyelvén beszélnek. Ezek a jelképes fizetésért végezhető feladatok kitűnő diákmunka lehetőségek.
Főleg, ha a későbbiekben szeretnél esetleg marketinggel foglalkozni. Az már alapból remek, ha aktív vagy a közösségi médiában, és kísérletezgetsz azzal, hogy hogyan lehet még több követőt szerezni, hogy hogyan használd a hashtag-eket, hogy miképp írj meg úgy egy rövid, frappáns Facebook bejegyzést, hogy azt lehetőleg el is olvassák. De egy cég alkalmazásában azt is megtanulhatod, hogy miképp add el a terméket, amihez a szöveget írtad, bepillanthatsz abba, hogy egy párezer követővel rendelkező business profil hogy néz ki az Instagramon és hogy mit is jelent a Facebook algoritmus, valamint hogy hogyan érheted el, hogy minél többen lássák a posztodat.
Rendkívül izgalmas és hasznos diákmunka a marketinges, tartalomírós feladatokkal járó munkalehetőség, amit nem lenne érdemes kihagynod, ha tényleg ezzel a területtel szeretnél foglalkozni. Ráadásul ne feledd, hogy tökéletes évtizedbe születtél, neked nem kell tanulnod azt, hogy hogyan kell használni a közösségi médiát, hiszen a kisujjadban van az egész!