A szakácskönyv szóról nekem hosszú ideig csak Horváth Ilona szakácskönyve jutott eszembe, mely egy igazi, mely régies ízeket tartalmaz, viszont egy igazi magyar konyhában egyértelműen ott van a helye, tekintve, hogy igazi, hagyományos magyar recepteket tartalmaz. Manapság viszont nem elég a Horváth Ilonát beszeretni, kell mellé pár másik, modernebb szakácskönyv is, ha nem szeretnénk elvenni a férjünk kedvét az evéstől! Online webshopok-ban is számos kiváló könyvet találhatunk: az Ypson szakácskönyv kínálata bőséges, így mindenki megtalálja a számítását benne!
Nem akarom én bántani Horváth Ilonát, de manapság már nem ez az a szakácskönyv, mely egy modern konyhában megállná a helyét: persze a régi, magyaros ízek szerelmesei biztos megtalálják benne a számításukat. A karácsonyon kívül viszont nem igen vesszük hasznát: a halászlé receptjén kívül ugyanis nem sok hasznos dolog van benne. Szerencsére manapság már az interneten is tudunk kiváló recepteket találni, és a boltok is modern szakácskönyvek tárházát árulják. Ezekben is különféle új kultúrákat és ízeket ismerhetünk meg, egészségtudatosabbá válhatunk, és tanulhatunk is a kulináris élvezetek mellett.