Önnek is ismerős a hirtelen fellépő, nyilalló érzés a fogaiban egy-egy forró kávé kortyolgatása vagy hideg fagyi nyalogatása közben? Számtalan esetben előfordulhat, hogy fogaink érzékennyé válnak külső behatásokra, így például a hidegre, melegre, édesre, sósra, vagy akár a levegőre is. A Hedent Mosolyközpont és Fogászat azonban tudja a megoldást ennek megszüntetésére!

Magyarországon minden nyolcadik embernek érzékenyek a fogai. A probléma azonban orvosolható, és nem is javasolt sokáig halogatni, hiszen ha ez az állapot huzamosabb ideig kezeletlenül áll fenn, végül akár ki is hullhatnak az érintett fogak.

A szabaddá váló fognyak, és az emiatt kialakuló túlérzékenység az egyik leggyakoribb fogászati probléma. Fogaink ugyanis rendszeres és megfelelő szájhigiénia mellett is szuvasodhatnak, ami különböző fog- és ínyproblémákhoz vezet.

Nagyobb veszélyben vannak azonban azok, akik nem törődnek kellőképpen a fogsorukkal. A fogérzékenység kialakulásában ugyanis szerepet játszhat az íny idült gyulladása, de a káros szenvedélyek, többek között a dohányzás által kiváltott fogínysorvadás is. Azoknál is előfordul, akik túl gyakran, kemény sörtéjű fogkefével, túl erősen mosnak fogat, vagy nem megfelelő a szájhigiéniájuk.

A fogérzékenység inkább tünet, mint betegség, ezért annak okát kell megszüntetni. Forduljon bizalommal a Hedent Mosolyközpont és Fogászathoz, és konzultáljon szakembereinkkel a megoldásról! Kellemes környezetben, profi fogorvosokkal, elérhető árakkal állunk rendelkezésére!